Rokon

2022.05.20. 11:31

Vádat emeltek a saját testvérére ittasan késsel támadó 65 éves salgótarjáni férfi ellen

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 65 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki késsel okozott sérülést a testvérének.

Nool

Forrás: ugyeszseg.hu

A vádlott és a 64 éves fivére egy megosztva használt salgótarjáni ingatlanban laknak. Tavaly augusztus 19-én a sértett a lakrészében ebédelt, amikor az ittas bátyja bement hozzá, és szidalmazni kezdte. Az öccse távozásra szólította fel a testvérét, aki ekkor a kezében tartott, 11 centiméter pengehosszúságú konyhai késsel a sértett felé szúrt. A fiatalabb férfinek sikerült elhajolnia a szúrás elől, azonban az állát megsebezte az evőeszköz.

A sértett a szúrás következtében 8 napon belül gyógyuló, felületi sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a seb helyére és az elkövetés módjára, a súlyosabb sérülés elmaradása csak a véletlenen múlott. Az ügyészség ezért a bátyjával szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, melyben indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben felfüggesztett szabadságvesztést és kötelezze az eljárás során keletkezett 13.380 forint bűnügyi költség megfizetésére is. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában