Balesetmegelőzés

2022.05.18. 13:50

Több tucat bírságot róttak ki a nógrádi rendőrök a nagy ellenőrzésük során

A Nógrád megyei rendőrök által megtartott ellenőrzés tapasztalata az volt, hogy a közutakon közlekedők egy része még mindig nem használja a passzív biztonsági eszközöket.

Nool

Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, valamint a rendőrkapitányságok munkatársai május 17-én a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatát ellenőrizték a megye közútjain.

Az érintett ellenőrzés kapcsán a rendőrök 19 helyszíni bírságot, 50 közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint 2 esetben szabálysértési feljelentést, 4 esetben figyelmeztetést alkalmaztak.

A biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező – nem csak a járművezető, de utasai számára is. A becsatolt biztonsági öv egy esetleges baleset bekövetkezésekor a sérülések fokát jelentősen csökkentheti. Az akció ebben az esetben is a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése és a közlekedők szabálykövető magatartásának megerősítésére irányult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában