Bilincsben

2022.05.19. 13:50

Halálosan megfenyegette a rendőröket a Drégelypalánkon ittasan balesetező körözött sofőr

Körözték, ittasan árokba csúszott a kocsijával, majd halálosan megfenyegetett több balassagyarmati rendőrt egy 26 éves férfi. Hamarosan felelnie kell tetteiért.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Tavaly április 24-én éjjel bejelentés érkezett a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletére arról, hogy árokba csúszott egy autó Drégelypalánkon, a sofőr pedig betörte a gépkocsi szélvédőjét is. A gyarmati rendőrök azonnal a helyszínre vonultak, az intézkedés során pedig kiderült, hogy a gépkocsi vezetője nem csak hogy ittas volt, hanem elfogatóparancsot is kiadott ellene korábban a Fővárosi Törvényszék.

A körözött, 26 éves férfi agresszíven viselkedett a zsarukkal, ezért megbilincselték és úgy ültették be őt a rendőrautóba. Börtönbeszállítása közben több alkalommal is megfenyegette a rendőröket azzal, hogy megöli őket, emellett egyéb – a becsület csorbítására alkalmas – kifejezéseket is használt rájuk és lealacsonyító módon beszélt velük.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség most emelt vádat a bűnöző ellen, a vádban a rendvédelmi szerv tagjának sérelmére elkövetett becsületsértés áll. Az ügyészség indítványozta, hogy felfüggesztett szabadságvesztésre ítéljék a büntetett előéletű férfit. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

A törvény szerint – Becsületsértés és rágalmazás esetén a büntetőeljárásban a vádat főszabályként maga a sértett képviseli, azonban ha a cselekmény sértettje bíró, ügyész vagy rendvédelmi szerv tagja és azt hivatalos eljárása alatt, illetve emiatt követik el, a vád képviseletét az ügyész látja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában