Gyermekek

2022.05.30. 11:22

Örökbe fogadták a sziráki óvodát a nógrádi rendőrök (fotók)

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság országos program keretén belül fogadta „örökbe” a Sziráki Aprófalva Óvodát.

Nool

Forrás: police.hu

A „Fogadj örökbe egy óvodát!” elnevezésű mozgalom 2019-ben indult el Magyarországon, amelynek célja a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézmények fokozott támogatása és a társadalom érzékenyítése a témában.

A police.hu tájékoztatása szerint a programba a Sziráki Aprófalva Óvoda is jelentkezett, ahol a közel 50 óvodás gyermek részére különböző rajzeszközöket, valamint játékokat kértek támogatásként az „örökbefogadó” szervezettől. A mozgalomhoz csatlakozó Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az óvoda támogatási igényét látva azonnal gyűjtést szervezett a rendőr-főkapitányság, valamint a megye hat rendőrkapitányságának munkatársai között.

Az összegyűjtött több doboznyi adományt, - amely játékokat, mesekönyveket és rajzeszközöket tartalmazott – gyermeknap alkalmából az örökbefogadó szervezet képviselőjeként adta át dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány és dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes bűnügyi rendőr-főkapitány helyettes az óvoda vezetője, Bali Veronika Katalin és az óvodások részére.

A gyerekek és az intézmény vezetése is nagy örömmel fogadta az ajándékokat, amely nagymértékben segíti majd az óvoda elhasználódott játékainak és rajzeszközeinek pótlását és cseréjét. Az átadást követően az óvodásokat a közelgő gyermeknapra tekintettel még egy meglepetés várta az intézmény udvarán: a Pásztói Rendőrkapitányság Kállói Rendőrőrs munkatársai szolgálati gépjárművel érkeztek, amelyet a gyerekek vidáman szintén birtokba vehettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában