Börtön

2022.05.20. 13:50

Nem volt elég, hogy a lopott teherautót összetörte, a Nógrád megyei férfi még visszament a kerékpárért is

Ismerőse teherautóját és kerékpárját is ellopta.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Pexels

Tavaly február 6-án az esti órákban a 21 éves vádlott együtt italozott a sértettel és más ismerőseivel. Az összejövetelt hátra hagyva bemászott a sértett kerítéssel körbekerített udvarára, a háza egyik ablakát betörte és bent megkereste a sértett munkáltatója tehergépkocsijának indítókulcsát.

A teherautót a kulccsal beindította, a Nógrád megyei faluban addig autózott vele, amíg az útról le nem sodródott. Ekkor a gépkocsiból magához vett egy autós rádiót, spanifereket, vízvezetékek szereléséhez használt csővágókat, különböző kéziszerszámokat, majd a járművet hátrahagyta.

Mindezeket követően még ugyanazon a napon a vádlott – tudva, hogy a sértett még nem tért haza otthonába – visszament ismerőse ingatlanjához és eltulajdonított egy, a házfalnak támasztott férfi kerékpárt.

A vádlott a lopással 166 ezer, a rongálással 97 ezer forint kárt okozott. A biciklit az eljárás során a nyomozó hatóság lefoglalta és a sértett részére kiadta.

Elutasították - A büntetőeljárási törvény lehetőséget ad az ügy közvetítői eljárással történő befejezésére, ha az elkövető a háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette. A sértett ugyan kezdeményezte a közvetítői eljárás lefolytatását, azonban tekintettel arra, hogy a vádlottal szemben jelen büntetőeljárás hatálya alatt elkövetett bűncselekmény elkövetése miatt van folyamatban nyomozás, így az erre vonatkozó kérelmet az ügyészség elutasította.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a jelenleg is szabadságvesztés büntetését töltő férfi ellen jármű önkényes elvételének bűntette, magánlaksértés vétsége és lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot.

Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a cselekmények elkövetését, úgy a bíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje őt. Bűnösségének megállapítása esetén a vádlottnak kell megfizetnie a 49.600 forint bűnügyi költséget és a sértett által bejelentett 166 ezer forint kárigényt is. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában