Rajtaütés

2022.05.04. 06:57

Lecsaptak a rendőrök egy salgótarjáni telephelyen a drogdílerre és vásárlójára (videó)

Épp egy üzlet lebonyolítása közben sikerült elkapni a rendőröknek egy kábítószerrel kereskedő férfit és vevőjét május 2-án egy salgótarjáni telephelyen.

Nool

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

Kábítószer kereskedelem bűntett miatt folytat nyomozást a 44 éves Sz. Roland salgótarjáni lakossal és kábítószer birtoklása vétség miatt egy 43 somoskőújfalui férfival szemben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A police.hu közleménye szerint Sz. Rolandot a 43 éves férfi május 2-án a kora délutáni órákban egy salgótarjáni telephelyen kereste fel azzal a céllal, hogy tőle kristály elnevezésű kábítószert vásároljon. A két férfinek ugyan sikerült lebonyolítani az üzletet, de a rendőrök még a helyszínen lekapcsolták őket. A zsaruk a vásárló, azaz a somoskőújfalui férfi ruházatában és az autójának ajtótároló rekeszében is kábítószer gyanús, kristályos anyagot találtak, amit természetesen le is foglaltak. 

Forrás: police.hu

– A gyanú beigazolódott, ugyanis a bűnügyi technikus által a kristályos anyagon elvégzett gyorsteszt MDMA hatóanyag jelenlétét mutatta ki, amely kábítószernek minősül, és amely tekintetében a szakértői vélemény beszerzésére intézkedés történt – derül ki a közleményből.

A rendőrök a 44 éves férfi kocsijában a kábítószer kereskedelemre utaló digitális mérleget, több százezer forint készpénzt és további önzáró zacskókat találtak meg, amelyek szintén kábítószert tartalmaztak. Mindezek mellett a nadrágja zsebéből is kábítószert tartalmazó önzáródó tasak, illetve készpénz került elő. A rajtaütést követően a rendőrök a férfi garázsát is átkutatták, ahonnan több, kábítószer gyanús fehér porral szennyezett kis tasak, digitális mérleg, valamint további készpénz került elő.

Forrás: police.hu

A nyomozás keretében az is kiderült, a salgótarjáni férfi tavaly júniusától ez év márciusáig számos alkalommal adott el kábítószert további ismerőseinek is – volt amit személyesen adott át, de volt olyan is, amit egy megbeszélt helyen hagyott nekik. A rendőrök előállították a két férfit, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. A drogkereskedő férfit őrizetbe is vették és indítványozták letartóztatását is.

Forrás: police.hu

Az üggyel összefüggésben a rendőrök a napokban a kereskedő fogyasztói köréből további személyeknél tartottak kutatást, és gyanúsítottként vonták be őket az eljárásba kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában