Megelőzés

2022.05.16. 09:47

Kedden fokozott ellenőrzést tartanak a nógrádi rendőrök, ezt figyelik majd nagyon

Nógrád megyében a rendőrök a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik.

Nool

Forrás: police.hu

A police.hu információi szerint a megye közútjain május 17-én a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott ellenőrzést hajtanak végre, amelynek célja elsősorban a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzése, illetve a KRESZ szabályait tudatosan megszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrése.

A biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező nem csak a gépjárművezető, de utasai számára is, és nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet meg! Az eszköz a balesetet megakadályozni nem tudja, azonban annak bekövetkezése esetén a sérülések fokát jelentősen csökkentheti. Használatát sokan mellőzik abból a tévhitből adódóan, hogy a gépjárműbe beépített légzsák ugyanolyan szerepet tölt be, mint a biztonsági öv. Ez azonban nem így van.  A légzsák csak a becsatolt biztonsági övvel együtt fejti ki azt a védelmi hatását, amiért kifejlesztették és beépítették a gépkocsiba. A baleset időpontjában kinyíló légzsák, a biztonsági öv nélkül nem alkalmas az előre lendülő test megtartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában