Tolvaj

2022.05.26. 10:31

Dobgitárt, gyógyszert és 15 gyermekcipőt is lopott a többszörös visszaeső mátraverebélyi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves mátraverebélyi férfi ellen, aki lakóhelyén több ingatlanból tulajdonított el pénzt és különböző értékeket.

Nool

A férfi január 15-én egy ismerőséhez látogatott, ahol nyugtatót és cigarettát kért, közben felmérte a házban található helyiségeket, megfigyelte, milyen zár található a bejárati ajtón. Később, tudva arról, hogy a házigazda nincs otthon, visszament, befeszítette a zárt ajtót, bent 58 ezer forint készpénzt talált, amivel együtt ellopott a korábban kapott vényköteles gyógyszerből még 95 darabot, a sértett mobiltelefonját, valamint két csomag dohányt is.

Másnap egy lakatlan házba tört be az egyik redőny megrongálásával, ahonnan egy dobgitárt, valamint fúrógépeket, hangfalakat és szerszámokat vitt el. Néhány nappal később egy másik nem lakott ingatlan műanyag ablakát befeszítette, a lakatra zárt szoba ajtaját berúgta, és onnan 15 pár gyerekcipővel távozott.

A vádlott a lopásokkal összesen 200.240, a rongálásokkal további 55 ezer forint kárt okozott a sértetteknek.

Az ügyészség üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolta meg a férfit. A büntetett előéletű, már jelenleg is szabadságvesztés büntetését töltő, cselekményeit többszörös visszaesőként elkövető vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltását és a sértettek által bejelentett polgári igény megfizettetését indítványozta.

Amennyiben a férfi a bíróság előkészítő ülésén beismeri bűnösségét, vele szemben 3 év fegyházbüntetés és 3 év közügyektől eltiltás az úgynevezett ügyészi mértékes indítvány. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában