Bilincsben

2022.05.10. 08:42

Az egész salgótarjáni család dílerkedett, most a bíróságon kell felelniük

A Salgótarjáni Járási Ügyészség szabadságvesztés kiszabását indítványozva emelt vádat új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt egy salgótarjáni férfi, az élettársa, és a férfi lánya ellen.

Nool

Forrás: police.hu

A kábítószeres bűncselekmény miatt korábban már elítélt férfi és élettársa 2019 októberében Budapestre utaztak, hogy a rendszeres vásárlóik kiszolgálása érdekében drogot vásároljanak. Egy – a nyomozás során ismeretlenül maradt személytől – új pszichoaktív anyagot tartalmazó szert vettek, és visszaindultak Salgótarjánba, ahol rendőri intézkedés alá vonták őket: ennek során a nő táskájából előkerült több mint 160 gramm fehér színű, porszerű, kristályos anyag, ami a későbbi elemzés szerint etil-heptedron nevű új pszichoaktív anyagot tartalmazott.

A vádlottak sofőrjének szervezetéből is kimutatható volt bódító hatású anyag, így neki bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt kell felelnie.

Ugyancsak vádat emelt az ügyészség a férfi lánya ellen, aki rendszeresen értékesített bódító hatású anyagot egy kazári fogyasztója részére, mígnem 2020. december 2-án eközben tetten érték. Az ügyészség a fogyasztójával szemben is vádat emelt, mivel a férfi vizeteléből is kimutatható volt a korábban elfogyasztott pszichoaktív anyag.

Az elsőrendű vádlottat a drogkereskedés folytatásától a vele szemben megindult büntetőeljárás sem tartotta vissza, 2020 decemberében 13,6 gramm etil-hexedront adott el 20 ezer forintért egy fogyasztónak.

Az ügyészség a többszörös visszaeső férfi, az élettársa és a férfi kábítószeres bűncselekmény miatt ugyancsak büntetett, különös visszaeső lánya esetében is szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

A férfinek 4 év, a lányának 3 év szabadságvesztés kiszabása az ügyészi mértékes indítvány; a férfinek a büntetését a legsúlyosabb, azaz fegyház fokozatban kell letöltenie és feltételes szabadságra sem bocsátható. Az asszony beismerése esetén a felfüggesztett szabadságvesztés maximumára, 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat, és ugyancsak felfüggesztett börtön vár az ügy további két vádlottjára. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában