Közlekedés

2022.05.11. 18:30

A kulturált közlekedést népszerűsítették a nógrádi rendőrök

Május 11-e a közlekedési kultúra napja, mely a biztonság- és környezettudatos közlekedést hivatott népszerűsíteni. A közlekedési kultúra kialakítása és elmélyítése nemzeti ügy, így ennek felismerése vezetett oda, hogy a szaktárca és társszervezetei – a civilekkel karöltve – 2015. május 11-én kezdeményezték A közlekedési kultúra napja elnevezésű esemény megrendezését, melyet azóta minden évben megtartanak.

Gerhát Karina

Forrás: NMH | Fotó: Hegedűs Márk

– Ez a nap különösen felhívja a figyelmet arra, hogy a szabályok betartásán túl kulturáltan, előzékenyen, segítőkészen vegyünk részt a közúti közlekedésben. Ennek népszerűsítése érdekében tartottunk rendezvényeket Balassagyarmaton, a nagyáruház parkolójában, illetve Salgótarjánban, a Fő téren is – mondta érdeklődésünkre Palkovics Viktor, a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke. 

Hozzátette: sátrakkal települtek ki a helyszínekre, ahol balesetmegelőzési anyagokkal, játékos vetélkedőkkel, kerékpáros ügyességi pályával és különféle tesztekkel várták az érdeklődőket. Ezeken kívül az önként jelentkező, vállalkozó szellemű emberek a két városban a közlekedés legrégebbi formájával, a futással, mint egyéni sporttevékenységgel hívták fel a figyelmet a kulturált közlekedésre.

– Mindenkit örömmel fogadtunk a helyszíneken, ugyanis valamennyi korosztály részt vesz a forgalomban, életünk során rengeteget vagyunk úton. Iskolás csoportok, gyermekek, felnőttek egyaránt ellátogattak a sátrainkhoz, ahol többek között a részeg szemüveget is kipróbálhatták, mely az ittas állapot szimulálására szolgált – emelte ki Palkovics Viktor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában