Vádemelés

2022.05.04. 11:32

81 éves szécsényi férfit fosztott ki a társkeresőn portyázó budapesti nő

Egy 81 éves szécsényi férfit fosztott ki egy 40 éves budapesti nő – áldozatát egy társkereső oldalon ismerte meg. Miután a nő megkapta a pénzt, nyoma veszett...

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mint megtudtuk, a 40 éves budapesti nő a 81 éves szécsényi férfival egy társkereső oldalon vette fel a kapcsolatot. 

– Egyre több üzenetet váltottak egymással, majd miután a nő megtudta, hogy partnere egy idősebb férfi, fokozatosan egyre szorosabb, bizalmi kapcsolatot épített ki vele. Kihasználva a férfi idős korát és iránta érzett szimpátiáját azt a látszatot keltette, hogy nehéz anyagi körülmények közt él és lakhatási problémái vannak, ezért pénzt kért „kölcsön” – írta az esettel kapcsolatos közleményében a Nógrád Megyei Főügyészség. A férfi a megtévesztés hatására tavaly augusztusban 400 ezer forintot adott fel postai utalványon a nőnek, aki a pénz felvétele után minden kapcsolatot megszakított a férfival és teljesen elérhetetlenné vált.

Dr. Deák Bertold, a Nógrád Megyei Főügyészség sajtószóvivője hírportálunknak elmondta, hogy a Balassagyarmati Járási Ügyészség a nővel szemben csalás bűntette miatt emelt vádat, de mivel a nő a nyomozás során elrendelt közvetítői eljárás keretében teljeskörűen megtérítette a kárt, így büntetését korlátlanul enyhíthetik. Épp ezért az ügyészség indítványozta, hogy szabadságvesztés helyett pénzbüntetést szabjanak ki a budapesti nőre.

Tudta? – A büntetőeljárás alapvetően az állam igényét szolgálja arra, hogy aki bűncselekményt követett el, az kapjon érte büntetést. Azonban a modern jogrendszerekben általában van lehetőség arra, hogy a bizonyos esetekben a sértett jóvátétele megelőzze ezt az állami igényt, akár azon áron is, hogy az elkövető nem kap büntetést, vagy büntetése lényegesen enyhébb lehet. A magyar büntetőjogban a közvetítői eljárás szolgál ilyen célt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában