Biztonság

2022.04.21. 15:01

Zseniális palóc fotó készült a rendőrökről Hollókőn

A település hagyományos eseményén a látogatók biztonságát rendőrök és polgárőrök is felügyelték.

Gulyás Edina

Forrás: police.hu

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, a pandémia miatt az elmúlt két évben nem volt lehetőség közösen ünnepelni és éltetni a hollókői húsvéti szokásokat. Idén azonban minden akadály elhárult a program útjából, így az érdeklődők újra megcsodálhatták az Ófalut, továbbá betekintést kaptak a népszokások világába. A látogatók biztonságát rendőrök és polgárőrök is felügyelték. 

– A hollókői több napos hagyományőrző jellegű húsvéti fesztiválra több ezren voltak kíváncsiak idén. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és kapitányságainak munkatársai a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség egyenruhásaival együttműködve láttak el szolgálatot a rendezvény zavartalan lebonyolításának érdekében – tájékoztatott Dankóné Nagy Éva, a főkapitányság szóvivője. Mint mondta, a rendőrök biztosították a központi rendezvényt az Ófaluban, illetve a Petőfi úton a kirakodóvásárt és a kézműves foglalkozásokat, valamint a gasztronómiai bemutatót. Forgalomirányítással segítették az ide érkezők járműveinek elhelyezését a település utcáiban, illetőleg az ideiglenesen kialakított három nagy területű parkolóhelyen. 

– A rendőri jelenlét célja elsősorban a település lakóinak és a rendezvényen résztvevők biztonságának, a balesetmentes és nyugodt szórakozás körülményeinek garantálása, valamint a szabálysértések, bűncselekmények elkövetésének megelőzése, megakadályozása volt – hangsúlyozta a szóvivő. – A tevékenységben a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége több egyesületének tagja is részt vett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában