Közlekedésbiztonsági Kupa

2022.04.26. 18:15

Vezetéstechnikai pályán bizonyítottak a rendőröknek a Nógrád megyei diákok

Felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjének adott otthon a napokban Salgótarján.

Nool

Forrás: Police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a napokban rendezte meg Salgótarjánban a felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét. A versenyen középfokú oktatási intézmények tanulói vettek részt, a szervezők nem titkolt célja pedig az volt, hogy bővítsék a diákok közlekedési ismereteit, emellett szabálykövető, biztonságos és balesetmentes közlekedésre neveljék a fiatalokat. 

Forrás: Police.hu

– A Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa elnevezésű verseny megyei döntőjében a diákok három kategóriában (kerékpár, segédmotoros-kerékpár és személygépkocsi) mérhették össze tudásukat. A versenyzők KRESZ kérdésekből álló feladatlapot töltöttek ki, majd kerékpárral, segédmotoros-kerékpárral és személygépkocsival a vezetéstechnikai pályán mutatták meg rátermettségüket – áll a rendőrség hírportálunkhoz eljuttatott közleményében. 

Forrás: Police.hu

A dobogósok:

  • Kerékpáros kategória első helyezettje: Herencsényi Róza, a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium tanulója
  • Segédmotoros kerékpár kategória első helyezettje: Pilinyi Balázs, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum diákja
  • Személygépkocsi kategória első helyezettje: Csíkos Krisztián, a bátonyterenyei Fáy András Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója

A kategóriák győztesei május 31. és június 2. között képviselhetik majd Nógrád megyét az országos döntőben, Balatonalmádiban.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában