Bilincsben

2022.04.05. 09:23

Letartóztatták az anyját is megverő agresszív bujáki rablót

A Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 27 éves bujáki férfinak a letartóztatását, aki néhány nap leforgása alatt megverte édesanyját, majd kirabolt egy férfit.

Nool

Forrás: police.hu

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a férfi március 22-én este édesanyja házánál az ajtót rugdosta és ököllel verte, követelve, hogy beengedjék. Végül anyja kérésére távozott ugyan, azonban másnap hajnalban visszatért, ekkor már szó nélkül verte le az ajtó lakatpántját, és ment be a házba. Egész addig ott is maradt, amíg a rendőrök ki nem érkeztek.

Másnap délután ismét elment édesanyjához, akivel szóváltásba keveredett, melynek hevében őt ököllel arcon ütötte. Az anya könnyű sérüléseket szenvedett, azonban a súlyosabb sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

Március 30-án este a férfi ittas állapotban az italboltból tartott hazafelé egy másik férfi társaságában, akitől pénzt akart szerezni, ezért megütötte és megfenyegette, közben a zsebéből kivette annak pénztárcáját, melyből 3 ezer forintot emelt ki. A sértett azonban vissza akarta szerezi pénzét, így a támadója után ment, de az még több pénzt követelt tőle, és újra bántalmazni kezdte.

A sértett a dulakodás során a pénztárcáját visszaszerezte ugyan, de könnyebb sérüléseket is szenvedett.

Fellebbeztek

A nyomozó hatóság a férfit rablás, súlyos testi sértés kísérlete és magánlaksértés elkövetésével gyanúsította meg. Az ügyészség indítványt tett a letartóztatására, melyet a nyomozási bíró – a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében – egy hónapra el is rendelt.

A döntés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be így az még nem végleges​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában