Ügyészség

2022.04.25. 13:57

Letartóztatták a Parlament felrobbantásával fenyegetőző bátonyterenyei nőt

A Salgótarjáni Járásbíróság ügyészi indítványra letartóztatta azt a 40 éves bátonyterenyei nőt, aki 2021 decembere óta négy alkalommal fenyegetőzött a segélyhívó vonalon a Parlament, illetve rendőrségi épületek felrobbantásával.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Az ügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a gyanúsított 2021. december 4-én először délután telefonált a 112-es segélyhívó telefonszámra, ahol a Vas megyei, szombathelyi hívásközpontba kapcsolták, mire a nő a Segélyhívó Központ felrobbantásával kezdett fenyegetőzni. Még ugyanezen a napon este ismételten telefonált, ekkor azonban már a Parlament felrobbantásáról tett bejelentést.

Mint írják, a nő tavaly december 11-én megismételte cselekményét, ismét azzal fenyegetve, hogy az országházat, illetve a Szombathelyi Rendőrkapitányságot is felrobbantja.

Április 22-én hajnalban újra elkövette cselekményét. A felrobbantással fenyegetett Parlament épületét a hatóságok átvizsgálták, és fokozott beléptetési rendet vezettek be, a bombafenyegetés azonban ezúttal is valótlannak bizonyult.

A nőt ezen utóbbi cselekménye után őrizetbe vették, mivel cselekménysorozata folytatásától az sem tántorította vissza, hogy a korábbi esetek miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyésze indítványt tett a bűnismétlés megakadályozása érdekében a gyanúsított letartóztatására, melyet a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája április 25-én, egy hónapra elrendelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában