Lakat alatt

2022.04.12. 10:44

Letartóztatták a bilincset levágó, és a vasútállomásig menekülő salgótarjáni férfit

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 43 éves salgótarjáni férfinek a letartóztatását, aki a részére elrendelt bűnügyi felügyelet szabályait nemcsak sorozatosan megszegte, de a lábára szerelt technikai eszközt levágva el is rejtőzött a nyomozó hatóság elől.

Nool

Forrás: police.hu

A gyanúsított tavaly november 21-én Salgótarjánban egy ingatlan udvarán álló nyitott személygépkocsiból ellopott egy övtáskát, ezzel a tulajdonos személyi okmányain, bankkártyáján, gázpisztoly-tartási engedélyén túl 100 ezer forintot is zsákmányolt. Aznap este kerékpározás közben egy ingatlan előtt parkoló autót szemelt ki, annak ajtaját kinyitotta, azonban a ház és az autó tulajdonosa az udvarról kiérkezve megzavarta cselekménye közben, így ezen alkalommal kárt nem okozott.

Néhány nappal később rövid idő leforgása alatt két újabb bűncselekményt követett el: egy közterületen parkoló, zárt állapotú autó egyik ablakát betörte, abban kutatást végzett, és ugyan értékeket eltulajdonítani nem tudott belőle, de a rongálással 20 ezer forint kárt okozott. Ezt követően egy salgótarjáni építkezés mellett álló nyitva hagyott teherautóból lopott el egy táskát, melyből összesen 100 ezer forint értékben különböző típusú és címletű valutát, euró és forint aprópénzt, valamint kulcsot emelt ki, a táskát a teherautó alá dobta és távozott a helyszínről.

December 3-án a Salgótarjáni Járásbíróság a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el, meghatározva, hogy annak tartama alatt a kijelölt ingatlant és az ahhoz tartozó területet nem hagyhatja el engedély nélkül, ezt a rendőrségnek nyomkövető technikai eszközzel kellett ellenőriznie.

Megsértette a szabályokat

A férfi a bűnügyi felügyelet szabályait március 1. és április 4. között többször is megszegte, de ezek csak úgynevezett zónasértések voltak, azaz a férfi elhagyta a tartózkodására meghatározott területet.

Április 5-én délután azonban a férfi a lábára szerelt, mozgását követő technikai eszköz szíját levágva ismeretlen helyre távozott, ezért a nyomozó hatóság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

A nagy erőkkel végrehajtott, közel három órán át tartó forrónyomos intézkedések, adatgyűjtések és kutatás eredményeképpen a – keresését végző rendőrök láttán futva menekülő – férfit üldözését követően a zagyvapálfalvai vasútállomáson elfogták.

Mivel a többszörösen büntetett előéletű férfi az ellene elrendelt kényszerintézkedés alól magát kivonva megszökött, a Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a terhelt letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte.

A bíróság döntését az ügyész, a férfi és védője is tudomásul vették, így az végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában