Ügyészség

2022.04.22. 12:30

Intim fotók megosztásával alázta meg nőismerősét a nógrádi férfi, pénzbüntetést kaphat

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 53 éves Nógrád megyei férfivel szemben, aki nőismerőséről készült intim fotókat osztott meg az interneten.

Nool

Forrás: Illusztráció | Shutterstock

Az ügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a férfi 2021. júliusában az egyik közösségi oldalon nyilvános megosztással elérhetővé tette a korábban más személy által készített, a nőismerősét fehérneműben és félmeztelenül ábrázoló képekre mutató internetes oldal linkjét, ezzel a saját ismeretségi körén túl – mely részben azonos a sértettével – mások számára is hozzáférhetővé tette a fényképeket.

Az információszabadságról szóló törvény értelmében az egyén szexuális életére és irányultságára vonatkozó adatok különleges adatok, ezért az ügyészség a férfivel szemben különleges adatra elkövetett személyes adattal visszaélés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Balassagyarmati Járásbíróságon, melyben pénzbüntetés kiszabását indítványozta - közölte az ügyészség.  

Hozzátették, hogy az ilyen ügyek áldozatai a büntetőeljárással párhuzamosan avagy annak befejezése után polgári peres úton sérelemdíjat is követelhetnek az őket ért sérelemért, valamint követelhetik a jogsértő eltiltását is a további jogsértéstől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában