Építkezés

2022.04.30. 13:48

Hétszáz kilogrammnál is több robbanóeszköz került elő a kállói kertből

Jelentős mennyiségű robbanóeszközre bukkantak a napokban egy kállói családi ház hátsó kertjében folyó építkezésen.

V.E.

Forrás: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred Facebook-oldala

A Nool megkeresésére a Magyar Honvédség (MH) 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred azt a tájékoztatást adta, hogy az érintett területen a tűzszerész mentesítés két napon át zajlott.

– A munkálat során megtalált veszélyes robbanótestek egytől egyig második világháborús eredetűek, illetve német gyártmányúak voltak. A helyszínen fémkereső eszközök segítségével felkutatott összesen 240 darab 7,5 centiméteres repeszgránát és hüvely, valamint 3 centiméteres puskagránát össztömege csaknem elérte a 700 kilogrammot. Emellett továbbá negyed mázsa robbanótest maradvány és 3 kilogrammnyi lőpor is előkerült – olvasható a MH. 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tájékoztatásában, amely az alakulat közösségi oldalán is megtekinthető.

Az ezred tűzszerészei a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították a lövedékeket és a veszélyes anyagokat, amelyeket később megsemmisítenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában