Ügyészség

2022.04.06. 11:30

Börtönt is kaphat a tereskei tolvaj, aki a Dunában akarta elrejteni a lopott autót

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 24 éves érsekvadkerti férfival szemben, aki bódult és ittas állapotban ellopott egy autót, melyet eltiltás hatálya alatt vezetett, majd a Dunába hajtott vele, hogy elrejtse azt.

Nool

Forrás: ugyeszseg.hu

Mint arról korábban már portálunk is beszámolt, a férfi egy 2021 augusztusi estén – annak ellenére, hogy a járművezetéstől el volt tiltva – autóval ment Romhányba egy barátjához. Útközben kábítószert is fogyasztott, majd barátai társaságában közel 1 liter vodkát ivott meg.

Az ügyészség közleménye szerint az összejövetel után egy közeli háznál észrevett egy nyitott járművet, amelyben benne maradt a slusszkulcs is. Ellopta az autót, amivel előbb Rétságra hajtott, ahol benzint és vodkát vásárolt, majd Tereskére vezette a gépkocsit. A járműben hajtotta álomra a fejét, majd másnap elhatározta, hogy a kocsit Monoron rejti el, így újra elindult.

Rétságon két rendőr felfigyelt rá, és megpróbálták igazoltatni, a még ekkor is ittas férfi azonban a jelzésük ellenére nem állt meg, ezért a rendőrök üldözőbe vették.

A vádlott egészen Vácig menekült, ahol az egyik kerék defektet kapott, ekkor elhatározta, hogy az autóval a Dunába hajt, így rejti el azt. Tervét meg is valósította, majd maga is elrejtőzött a rendőrök elől, végül Siófokon bujkált, mikor elfogták.

Az autót ugyan kiemelték a Dunából, ám az használhatatlanná vált, így a vádlott a tulajdonosnak 880 ezer forint kárt okozott.

Az ügyészség a bűnügyi felügyeletben lévő férfival szemben ittas vezetés, járművezetés az eltiltás hatálya alatt és lopás miatt emelt vádat, melyben végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy az autó tulajdonosának okozott kárt és a közel 500 ezer forint bűnügyi költséget is térítse meg.

Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 1 év 8 hónap börtönbüntetés, 2 év közügyektől eltiltás és 5 év járművezetéstől eltiltás kiszabására tehet indítványt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában