Gyilkosság

2022.04.19. 13:18

Balassagyarmati származású a New Yorkban meggyilkolt nő - megdöbbentek a régi ismerősök

Az egyik megyei portál olvasói tudni vélik, kiről szólnak a hírek az utóbbi napokban.

Nool

Orsolya a családjával

Forrás: Facebook

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az 51 éves, magyar származású G. Orsolya holttestére szombat reggel bukkant egy helyi férfi New York egyik városrészén, amint kutyáit sétáltatta a járdán. Az 51 éves járókelő, Glenn van Nostrand először azt hitte, csak egy eldobott zsákról van szó. Ám amikor kutyái a táskához húztak a szagok miatt, úgy döntött, belenéz. Amit látott, azt senkinek sem kívánja. A rendőrök hatalmas erőkkel vonultak ki a nő házához és a holttestet tartalmazó táskához.

A New York Post utolérte a nő férjét, Howard Kleint. Az üzletember a tragédia idején épp idősebb fiukkal kirándult, és a visszaútra készültek.

A szomszédok szerint Orsolya és családja békésen élt az utcában.

Kilenc éve éltek itt. Mindig gondoskodott a gyerekeiről, jó anyának ismertem. Erre a hírre ébredni egyenesen pusztító. Nincsenek szavak

– mondta Nicola Blankson. Mara Newman úgy nyilatkozott, teljesen elborzasztják a történtek. 

Videón a gyilkos

Hétfőn tették közzé azokat a felvételeket, amelyeket több biztonsági kamera is rögzített. Ezeken az látszik, ahogy egy ismeretlen - nyilvánvalóan maga a gyilkos - péntek este azt a véres táskát húzta maga után az utcán New York Queens negyedében, amiben az 51 éves megölt és feldarabolt magyar családanya holtteste volt.

Forrás: NYPD

Ekkora már az is kiderült, hogy az asszonyt a szomszédja péntek este még látta sétálni a kutyájával - másnap reggel bukkantak a maradványaira az utcán, nem messze a házától. A New York Post úgy tudja, hogy a nő péntek este a barátaival volt a városban.

Balassagyarmatról került az USA-ba

A Bors elérte az asszony Balassagyarmaton élő édesanyját. A cikk szerint G. Orsolya hosszú évek óta az Egyesült Államokban élt, de rendszeresen hazalátogatott Magyarországra. Egy dúsgazdag lítiumkereskedőhöz ment férjhez, Howard pedig igyekezett minden elképzelhető földi jót megadni a családjának. Két fiuk született, Leo és Jamie. Egy kétmillió dolláros (670 millió forint) házban éltek a New York-i Forest Hills-ben, a külső szemlélők szerint idilli boldogságban. 

Az idős asszony nem kívánt nyilatkozni, de annyit elmondott, még az amerikai rendőrség sem tud biztosat, és felháborítja, hogy a külföldi média sok valótlanságot közölt a lánya halálával kapcsolatban.

Szörnyű fájdalom, hogy elveszítettem Orsit. Valahogy fel kell dolgoznom

– mondta a gyászoló nő.

Orsolya tavaly veszítette el az édesapját, ami nagyon megviselte. Az asszony egyébként az őt ismerők szerint egy életvidám, mindig mosolygós nő volt, aki csak a családjának élt. Aktív kapcsolatot ápolt az amerikai magyar közösséggel, hiszen büszke volt a gyökereire.

A Bors friss információi alapján a rendőség arra gyanakszik, hogy az áldozat ismerhette a gyilkost, ugyanis nem találtak betörésre utaló nyomokat, emellett a sérülések szélsőségesen erőszakos mivolta is személyes érintettségre utal. 

A Post felderített a család múltjából egy különös momentumot: Orsolya férje, Howard 2020. május 29-én fél nyolckor azért hívta fel a rendőrséget, hogy bejelentse az asszony eltűnését. Elmondása szerint felesége előző éjszaka fél egy körül sétálni indult, ám nem tért haza. Nagyjából fél órával később a férj ismét tárcsázta a vészhelyzeti 911-es számot, hogy bejelentse: meglett a felesége.

Több kommentelő is megerősítette

Az ipolyinfo.com bejegyzéséhez több olyan komment is érkezett, ami megerősíti, hogy gyarmati származású az áldozat.

A nő gyarmati volt, itt élnek a rokonai.

Ez egy gyarmati nő innen ment ki Amerikába lakni.

Ezt mar tegnap is lehetett olvasni, és tuti balassagyarmati rokonai vannak föutcan van boltjuk

- olvasható a poszt alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában