Baleset

2022.04.14. 09:09

A zebrán gázolt el egy gyermeket egy nő Salgótarjánban

A baleset szerda délután történt Salgótarjánban, a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Nool

Forrás: Police.hu

Elütött egy 9 éves gyermeket április 13-án délután Salgótarjánban egy 66 éves nő, miközben a gyermek épp át akart kelni az egyik gyalogos-átkelőhelyen. A Bajcsy-Zsilinszky úton történt balesetben megsérült a kiskorú gyermek – áll a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel kiadott közleményében.

Az esettel kapcsolatban megkerestük az Országos Mentőszolgálatot is, akik elmondták, hogy a mentőszolgálat közreműködésére nem volt szükség az esettel összefüggésben.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a gyalogosok által okozott baleseteken belül vezető helyen áll az óvatlan, hirtelen lelépés az úttestre, míg a második leggyakoribb ok a tilos jelzésen és a tiltott helyen való áthaladás. Hozzátették, hogy az autóvezetők felelőssége, hogy kellő óvatossággal, figyelemmel és mérsékelt sebességgel közelítsék meg az olyan helyeket, ahol gyalogosok hirtelen megjelenésére lehet számítani – legyen szó gyalogos-átkelőhelyről, busz- vagy villamos-megállóhelyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában