Lezárt akta

2022.03.15. 09:18

Részegen furikázott gyermekekkel a hátsó ülésen egy nő Balassagyarmaton

A Nógrád megyei rendőrök befejezték a nyomozást azzal a nővel szemben, aki ittasan úgy közlekedett az autójával, hogy abban kiskorú gyermekek is utaztak.

Nool

Fotó: Shutterstock

A rendőrség tájékoztatása szerint a balassagyarmati járőrök január 27-én a délutáni órákban igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő nőt Balassagyarmaton. A járműben a közúti ellenőrzés során három kiskorú gyermek is utazott. A helyszínen a 36 éves nővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre a rendőrök előállították. A sofőrrel szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A szükséges eljárási cselekményeket a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya elvégezte és az ügyet vádemelési javaslattal a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek átadta.

Mások életét, testi épségét is veszélyezteti az ittas vezető

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező. Hangsúlyozzák, hogy a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít; az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat válthat ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában