Szabadtéri tűz

2022.03.19. 13:21

Hatalmas területen pusztítanak a lángok Terénynél (frissítve)

Kigyulladt az avar és a száraz fű Terény külterületén, a lángok már az erdő aljnövényzetére is átterjedtek. Nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók a lángok megfékezésén.

Nool

Borítóképünk egy korábbi tűzeset helyszínén készült

Forrás: Hüvösi Csaba/NMH

Avar és száraz fű kapott lángra szombaton kora délután Terény külterületén. A tűz nagy területet érint, a lángok már egy erdő aljnövényzetére is átterjedtek – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A lángok megfékezésén a balassagyarmati, a berceli és a szécsényi hivatásos, valamint a bokori önkéntes tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, és úton vannak a rétsági hivatásos, valamint az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók is.

Frissítés (15:55):

Sikerült megakadályozni a helyszínen lévő egységeknek a tűz továbbterjedését. A lángok oltásával azonban még mindig nagy erőkkel küzdenek a balassagyarmati, a berceli és a szécsényi hivatásos, valamint a bokori önkéntes tűzoltók, emellett időközben bekapcsolódtak a munkálatokba a rétsági hivatásos, valamint az érsekvadkerti és diósjenői önkéntes egységek is, továbbá az Észak-Mátra Mentő Egyesület és a Belső Cserhát Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is. A tűz oltását a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának irányítása mellett végzik. Az oltási munkálatokba már helyi civilek is bekapcsolódtak.

 

Frissítés (16:41):

Összehangolt munka eredményeként eloltották a Terénynél keletkezett szabadtéri tüzet. A lángok hatalmas, összesen hatvan hektárnyi területen pusztítottak. A tűzoltók megkezdték az utómunkálatok elvégzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában