Vádat emeltek

2022.03.21. 11:33

Életveszélybe sodorta saját gyermekeit a részegen kocsikázó drégelypalánki nő

Súlyosan ittas állapotban ült volán mögé egy drégelypalánki nő, gyerekei pedig a hátsó ülésen utaztak. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt ellene.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Ahogy arról hírportálunkon már korábban is beszámoltunk, súlyosan ittas állapotban ült volán mögé egy 34 éves drégelypalánki nő január 27-én. A felelőtlen sofőr lakóhelyéről Balassagyarmat irányába indult el, az autóban pedig vele utazott három gyermeke is. Ipolyvecén rendőri ellenőrzést kapott, és mivel a szervezetében lévő alkohol súlyos fokú befolyásoltság előidézésére volt alkalmas, autóját lezárták, gyermekeit biztonságba helyezték, őt pedig Balassagyarmatra állították elő – írja hétfőn hírportálunkhoz eljuttatott közleményében a Nógrád Megyei Főügyészség.

 

A felelőtlen nő mindamellett, hogy életveszélybe sodorta saját gyermekeit, megszegte a KRESZ azon rendelkezését is, miszerint járművet csak az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital elfogyasztásából származó alkohol.

 

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság büntetővégzésben ítélje pénzbüntetésre és tiltsa el a közúti járművezetéstől a nőt, emellett azt is, hogy az eltiltás letelte után is csak költséges és időigényes utánképzés után kaphassa vissza majd a jogosítványát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában