Közlekedésbiztonság

2022.03.10. 10:31

A biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet Balassagyarmaton

A nógrádi rendőrök is részt vesznek a népszerű közlekedésbiztonsági programsorozaton.

Nool

Forrás: police.hu

Az idén is folytatódó HUMDA „Road Safety – a biztonság az első” országos közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat, amely Balassagyarmaton is várja az érdeklődőket március 7. és 13. között - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. 

A közlekedési ismeretek átadásában kiemelten jártas oktatók elsősorban az általános iskolákban – tanítási időben – az első és másodikos gyermekek részére tartanak 20 perces interaktív oktatást. Ezt követően a szakemberek segítik a diákokat a közlekedési szabályokkal történő ismerkedésben. A gyerekek ennek érdekében mini autókkal, kerékpárokkal és rollerekkel közlekedhetnek az ideiglenesen elkészített KRESZ pályákon. Itt a rendőri karjelzéseket is bemutatják a gyerekeknek. A tanítási időt követően, délutánonként pedig korosztálytól függetlenül minden érdeklődő részt vehet a programokon.

A rendezvényhez a Balassagyarmati Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is csatlakozott, akik a programon már jelenlévő közlekedésbiztonsági élményelemekhez csatlakozva, színes balesetmegelőzési feladatokkal és láthatósági eszközökkel várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában