Tragédia

2022.02.02. 14:11

Frissítve: öngyilkos férfi holttestét találták meg az apci tóban a nógrádi speciális mentők

Tűzoltók, speciális mentők és búvárok is a helyszínre vonultak.

N. O.

Forrás: Ipoly-völgyi Különleges Mentők Facebook-oldala

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők segítségét kérte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyelete, egy feltehetőleg az apci Széleskő bányató jege alatt lévő személy felkutatásában – közölte az egyesület közösségi oldalán

Mint azt írták, a helyszínre öt búvárral, két gépjárművel és a vízalatti kereséshez szükséges eszközparkkal felszerelve vonultak. A keresett személyt végül rövid időn belül megtalálták, kiemelték a tóból és átadták a hatóságoknak.

Frissítve! - A Heol.hu információi szerint a bányató jege alá szorult férfi öngyilkos lett. 

Hétfőn kora délután érkezett a jelzés a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére - tájékoztatta a Heol-t szerdán Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Mint közölte: a nógrádi speciális mentők segítségével a vízből egy eszméletlen embert emeltek ki.  

Lázár Levente, Heves megyei rendőrségi sajtóreferens arról tájékoztatta a Heol-t, hogy a Hatvani Rendőrkapitányság hatósági közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet. 

Sajnos nem ez volt az első eset, hogy hasonló baleset történt az apci bányatónál. Tavaly februárban számolt be róla portálunk, hogy három órán át keresték azt az extrém sportoló férfit a katasztrófavédelem munkatársai, aki védőfelszerelés nélkül merült le a bányatóba. Az eset tragédiával végződött, a pásztói származású búvár megfulladt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában