Fékezés nélkül

2022.02.16. 11:23

Elgázolt egy zebrán áthaladó gyalogost egy illető Pásztón – járművezetéstől eltiltás várhat rá

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 56 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki zebrán gázolt el egy szabályosan közlekedő gyalogost.

Nool

Forrás: Police.hu

A vád szerint a férfi 2020. december 9-én a késő délutáni órákban esős időben vezette gépkocsiját Pásztó lakott területén – a balesetről a Nool.hu is beszámolt korábban. A vádlott egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyet a látási viszonyok korlátozottsága és a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére figyelmetlenül közelített meg, emellett látását egy szemből érkező gépjármű fényszórója is megzavarta. Mindezek miatt nem vette észre, hogy a zebrán éppen egy gyalogos haladt át, így fékezés vagy elkormányzás nélkül elütötte őt. Az ütközés következtében a fiatal sértett koponyacsonttörést szenvedett – áll a Nógrád Megyei Főügyészség szerda délelőtti közleményében.

A baleset oka a járművezető figyelmetlensége volt, ugyanis a gyalogos-átkelőhelyet nem a KRESZ szerint, azaz a járművezetőktől elvárt fokozott óvatossággal közelítette meg, így ezért nem tudott az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tenni.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfivel szemben pénzbüntetés és a közúti járművezetéstől való eltiltás kiszabását, valamint a nyomozás során felmerült bűnügyi költség megfizettetését indítványozta. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában