Tréning

2022.01.18. 11:23

Szimatot fogtak a salgótarjáni hotelben a rendőrkutyák (fotók!)

A négylábú nyomozóknak tartottak tréninget a Nógrád megyei rendőrök a Medves Hotelben.

Nool

Forrás: police.hu

A police.hu közleménye szerint a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyavezetői minden évben több alkalommal rendezik meg az összevont kutyás képzést. A rendezvény során a szervezők törekednek a változatos helyszínek és körülmények kiválasztására, valamint arra, hogy minél több külső inger vegye körül az állatokat. Fontos, hogy az ebek ezekhez az „extrém körülményekhez” hozzászokjanak és így a szolgálat ellátása során egy váratlan szituáció sem zavarhatja meg őket.

A napokban a négylábú segítőknek megtarott tréningnek a salgótarjáni Medves Hotel biztosította a természetközeli helyszínt. A szálloda parkja a szabadtéri, míg az ott lévő kisebb épületek a beltéri feladatok gyakorlásához nyújtottak lehetőséget. A csoportos feladatok során az egyenruhások a rendőrségi törvényben és a szolgálati szabályzatban leírtaknak megfelelően gyakorolták a négylábú segítőik különböző körülmények között történő alkalmazását. A speciális feladatok eredményes ellátásához is elengedhetetlen, hogy a kutyák és vezetőik rendszeresen legyenek trenírozva. A hotel parkjában a kutyák és gazdáik a támadás elhárítását, menekülő személy elfogását, valamint az elfogott ember ruházatának átvizsgálását gyakorolták.

Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában