Hétvégi tűzesetek

2022.01.24. 12:30

Számos helyszínen történtek tűzesetek az elmúlt hétvégén Nógrád megyében

Kéménytüzek, lángokban álló tetőszerkezet és száraz fű – többek között ilyen káresetek adtak munkát az elmúlt hétvégén a Nógrád megyei tűzoltóknak.

Nool

Borítóképünk egy korábbi tűzesetnél készült.

Forrás: NMH Archívum

Fotó: (c) Torjay Attila

Kigyulladt egy családi ház melléképületének tetőszerkezete és az épület oldalára felfutott borostyán Varsányban, a Dózsa György úton szombat délelőtt - írja hétfőn kiadott közleményében a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A szécsényi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a növényt, majd megbontották a tetőszerkezetet és eloltották a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg.

Litke külterületén száraz fű és bozótos égett  körülbelül négyszáz négyzetméteren szombat délután. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Szombaton háromszor, vasárnap kétszer riasztották a Nógrád megyei tűzoltóegységeket kéménytüzekhez. Szombaton Endrefalvára, Varsányba és Diósjenőre kellett vonulniuk  – ez utóbbi helyszínen az izzás a vályogfalra is átterjedt, ezért a lánglovagoknak a falat is meg kellett bontani a tűz eloltásához. Vasárnap késő délután Kazáron, a Bem József utcában, míg pár perccel később Karancsalján, a Szabadság úton gyulladt meg a lerakódott égéstermék egy családi ház kéményében. A helyszínekre kiérkező tűzoltóegységek eltávolították az izzó részeket a kéményekből, személyi sérülés pedig szerencsére egyik esetben sem történt.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában