Kábítószer-kereskedelem

2022.01.27. 06:58

Hatalmas drogfogás Szurdokpüspökiben: több száz millió forint értékű marihuána, kokain és ketamin került rendőrkézre (videó!)

Több mint félmázsa – többszáz millió forint értékű kábítószert foglaltak le a Nógrád megyei rendőrök egy 52 éves férfi és társa lakásán január 25-én Szurdokpüspökiben.

Nool

Forrás: police.hu

Egy 52 éves és egy 19 éves férfit fogtak el január 25-én Szurdokpüspökiben a Pásztói Rendőrkapitányság a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársainak bűnügyi akció keretében – írja közleményében a Police.hu.

Az idősebb férfi és fia ellen a Pásztói Rendőrkapitányság 2021. augusztus 24-én rendelt el nyomozást kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt, mivel felmerült a gyanú, hogy a településen és annak vonzáskörzetében kábítószert árulnak. A rendőrök ezt követően kutatást tartottak a két férfi otthonában.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A lakás pincéjében és padlásán több zsákban és más csomagoló anyagban összekészítve több, mint 55 kilogramm különböző fajtájú és különböző módon tárolt kábítószert találtak meg, így – az előzetes szakértői vélemény alapján – 44013 gramm marihuánát, 8389 gramm kokaint, továbbá 2786 gramm ketamint foglaltak le. A nyomozók az ingatlanban további kábítószer fogyasztásához és  kereskedelemhez szükséges eszközöket, növényi őrlőt, mérleget, valamint fóliázó készüléket is találtak, amelyeket szintén lefoglaltak.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Az egyenruhások elfogták és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították a két férfit. Az 52 éves szurdokpüspöki lakost jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, a 19 éves férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindkét férfit őrizetbe vették, és az 52 éves férfi letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.

A rendőrök több millió forint értékben gépkocsikat, motorkerékpárt, egyéb vagyontárgyakat, valamint készpénzt foglaltak le a gyanúsítottaktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában