Családon belüli erőszak

2022.01.12. 11:22

Évekre börtönbe kerülhet a salgótarjáni férfi, aki terhes élettársát bántalmazta

A Balassagyarmati Törvényszék 10 hónapról 3 év börtönbüntetésre súlyosította annak a 37 éves salgótarjáni férfinek a büntetését, aki várandós élettársát többször is bántalmazta.

Nool

Forrás: Illusztráció | Shutterstock

A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2018-ban emelt vádat a vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése és erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntette miatt. 

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2016 decemberében bántalmazta állapotos élettársát, elvette az iratait, az autója kulcsát és összetörte a mobiltelefonját is. Másnap reggel a nő gyalog próbált elmenekülni salgótarjáni házukból, azonban a férfi autóval követte őt, életveszélyesen megfenyegette, melynek hatására a nő beült mellé az autóba. A férfi egy közeli erdőhöz vitte a sértettet, aki ismét megpróbált elszaladni, azonban a vádlott utolérte, a hajánál fogva visszarántotta az autóba, ahol bántalmazta is őt. A férfi 2017-ben is többször bántalmazta és élete kioltásával fenyegette meg élettársát.

A vádlottat a Salgótarjáni Járásbíróság 10 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte. Az ügyészség a bántalmazóval szemben súlyosabb, míg a védelem enyhébb büntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék csak az ügyészi fellebbezést tartotta alaposnak és a büntetést – figyelemmel a súlyosító körülmények túlsúlyára, valamint arra, hogy a férfi legutóbbi cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt, ugyanazon nő sérelmére követte el – 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra súlyosította.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában