Rendőrkézen

2022.01.20. 13:45

Egy nap alatt két betörőt kaptak el a rendőrök Mátraverebélyben

Családi házakat rámolt ki két 20 éves férfi Mátraverebélyben, a bátonyterenyei rendőrök rövid idő alatt beazonosították és elfogták őket.

Nool

Forrás: Police.hu

A rendőrségre január 17-én érkezett a bejelentés arról, hogy Mátraverebélyben egy ideiglenesen lakatlan családi házba betört valaki. A police.hu-n megjelent közleményben az áll, hogy a rendőrök beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves helyi lakost, aki a bejelentést megelőző napon a mátraverebélyi ingatlan ajtaját befeszítette és onnan vascsövet, villanymotort, két gázpalackot, több tűzhelyet, mosógépet és mosogatótálcát lopott el, mintegy 250 ezer forint értékben. Az elvitt tárgyak egy részét színesfém-átvevőhelyre szállította és ott eladta, míg a többit a hatóság tagjai felkutatták és lefoglalták.

Forrás: Police.hu

A bátonyterenyei rendőrök ugyanezen a napon fogtak el Mátraverebélyben egy másik 20 éves férfit is. A feltételezett elkövető a nyomozás adatai alapján még tavaly június 27-én a kihasználta a tulajdonosok távollétét és a település egyik ingatlanának ablakát betolta. A családi ház egyik szobájának szekrényéből ellopott egy aranyozott karika fülbevalót, egy kővel kirakott karórát, valamint az ékszerek mellett lévő pénztárcában talált készpénzt is. A férfi pár nap elteltével egy másik családi ház melléképületének alumínium tetőszerkezetét kezdte el feszítővassal megbontani, de tetten érték, ezért elmenekült a helyszínről.

A nyomozók mindkét mátraverebélyi férfit elfogták január 18-án. A Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra történt előállításukat követően lopás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket, tettüket pedig elismerték. Az egyik férfi ellen a Salgótarjáni Járásbíróság rablás bűncselekmény miatt kibocsátott elfogatóparancsa volt érvényben, így őt a rendőrök őrizetbe is vették.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában