Mindent vittek

2022.01.22. 08:04

Betörtek, autót loptak, rongáltak: többmilliós kárt okozott a bűnbanda Salgótarjánban

A rendőrök előállították azt a 24 éves férfit és két társát, akik több alkalommal törtek be két ingatlanba és több millió forintos kárt okoztak.

Nool

Forrás: police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra 2022. január 17-én 12 óra 15 perckor érkezett bejelentés, miszerint egy helyi épületbe ismeretlen személyek betörtek és azt megrongálva több értéket eltulajdonítottak − írja a police.hu

A salgótarjáni a széleskörű adatgyűjtés eredményként rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves karancsaljai, és 21 éves etesi férfit, valamint a 22 éves salgótarjáni nő társukat.

A nyomozás adatai alapján a 24 éves férfi és két társa 2021 júliusától 2022. január 18-ig több alkalommal törtek be egy salgótarjáni több emeletes ingatlanba. A feltételezett elkövetők az épület egyik bejárati ajtajáról a láncot levágták, és egy fülkében a zárt helyiségek borítékban tárolt kulcsait megtalálták. A férfi és társai a termekből radiátorokat, lámpatesteket, konnektorokat, villanykapcsolókat és vezetékeket, szellőztető rendszereket működtető villanymotorokat és a lift mozgatásához szükséges mechanikus szerkezetet eltávolították és azok egy részét ellopták, másik részét elszállításra előkészítették.

A nyomozók megállapították azt is, hogy 2021. június 25. és 2022. január 18. előtti időszakban a 24 éves férfi és 21 éves társa több, míg nő társukkal egy alkalommal egy másik salgótarjáni telephelyre is betörtek. Az ingatlan kapujáról a láncot lávágták, illetve több helyen a kerítést megrongálták, a fém oszlopot meghajlították, és a drótkerítés szövését is megbontották. A férfi és társai a helyszínen tárolt több személygépkocsi szélvédőjét kitörték, összesen 17 gépkocsi ajtaját, motorháztetejét erőszakkal kinyitották, azokból az alkatrészeket kiszerelték és azokat, valamint az ott tárolt járművek közül három személygépkocsit ellopták.

A rendőrök a két férfit és nő társukat elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították és többrendbeli folytatólagosan elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A hatóság tagjai a 24 éves férfit őrizetbe vették.

A nyomozók a gyanúsítottak lakhelyén és egyéb tartózkodási helyén megtartott kutatás során az ellopott tárgyak egy részét megtalálták, és vagyonvisszaszerzés céljából tőlük gépjárműveket és egyéb vagyontárgyakat is lefoglaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában