Ónos eső

2021.12.24. 08:34

Komoly figyelmeztetést küldött Nógrádba a katasztrófavédelem: jobb, ha senki nem megy sehova

A meteorológiai előrejelzések szerint ónos esőre kell készülni Nógrád és Pest megye több járásában is. A meteorológiai szolgálat másodfokú, narancs riasztást adott ki.

Nool

Archív fotó

Forrás: Komka Péter/MTI

Fotó: Komka Péter

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében arra kéri a lakosságot, hogy mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Felhívták a figyelmet arra is, hogy aki teheti, azokon a területeken, ahol ónos eső miatt riasztás van érvényben, ne induljon útnak. Ha elkerülhetetlen az utazás, csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival induljanak el. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont, tartalék ruhát, ásványvizet és egy kis ételt, arra az esetre, ha elakadnának, vagy hosszabb ideig kellene várakozni.

Azt kérik, ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t! Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android, és iOS operációs rendszerű eszközökre.

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig az http://utinform.hu/-n olvashat.

Címkék#ónos eső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában