életveszély

2021.12.02. 11:12

Kis híján agyonverte a szomszédját a salgótarjáni férfi, vádat emeltek ellene

Vádat emelt a Nógrád Megyei Főügyészség a salgótarjáni férfival szemben, aki 2020 decemberében egy heves vita után szinte halálra rugdosta szomszédját.

Nool

Forrás: NMRFK

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a 40 éves salgótarjáni férfival szemben, aki 2020 decemberében vitába keveredett egy szomszédjával, ezután pedig úgy megrugdosta, hogy a sértettnek életveszélyes sérülései keletkeztek.

Az ügyészség tájékoztatása szerint 2020. december 5-én a 43 éves sértett férfi Salgótarján külterületén a szállására tartott, eközben elhaladt a későbbi vádlott telke mellett. A két férfi a kerítésnél szóváltásba keveredett, majd kölcsönösen megütötték egymást. A sértett ezt követően tovább haladt, a vádlott pedig odahívta ismerőseit, majd megkeresték őt, és felszólították, hogy kérjen bocsánatot a másik férfitől

A vádlott eközben elindult a három férfi elé, és amikor összetalálkoztak, azonnal rugdosni kezdte a másik felet. A verekedést csak az ismerősei közbelépésére hagyta abba. Az áldozat a rúgások következtében fejsérüléseket, valamint életveszélyes lép- és veserepedést szenvedett el.

Az elkövető ellen az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat, és indítványozta az is, hogy Balassagyarmati Törvényszék ítélje őt börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze a nyomozás során felmerült 240 ezer 753 forint bűnügyi költség megfizetésére is. A vádlott a tárgyalást bűnügyi felügyeletben (házi őrizetben) várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában