nyomozókutyák

2021.12.01. 13:30

Egyre képzettebbek a négylábú nyomozók Nógrád megyében

A különböző szolgálati feladatok még hatékonyabb elvégzése érdekében tartottak területi képzést a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyavezetői, négylábú társaikkal közösen.

Forrás: Police.hu

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról tájékoztatta a Noolt, hogy a megyei főkapitányság kutyavezetői által szervezett képzésre november végén, a sóshartyáni rendőrségi lőtéren került sor. Mint mondta, a képzés keretében a megye járőr, általános, kábítószer-kereső, nyomkövető és robbanóanyag-kereső kutyavezetői a szolgálati kutyákkal közösen készülhettek fel a különböző szolgálati feladatokra.

Fotó: Police.hu

Hozzátette, hogy a képzés különlegessége az volt, hogy az intézkedéstaktikai gyakorlatokat, szituációkat a kutyavezetők és kutyáik a Cserhát Mélységi Ellenőrzési- és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együtt hajtották végre. Ez a fajta közös tréning hatékonyabb felkészülést biztosít a képzésben résztvevő rendőröknek az esetlegesen bekövetkező váratlan eseményekre. A képzéseken túl további speciális biztosítási és elfogási feladatok végrehajtására is sor került.

Fotó: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában