Jogosítvány nélkül

2021.12.24. 12:47

Az eltiltás sem tartotta vissza a salgótarjáni autósokat

A Nógrád megyei rendőrök befejezték a két eltiltás hatálya alatt autózó sofőr ellen folytatott eljárásuk vizsgálati szakaszát.

Nool

Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva kanyarodott Salgótarján belterületén, a Forgách Antal útról a Rákóczi útra október 18-án az éjszakai órákban személygépkocsijával egy férfi. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai észlelték ami történt, majd ellenőrzés alá vonták az autóst. Kiderült, hogy a férfi úgy vett részt a forgalomban, hogy őt a Salgótarjáni Járásbíróság – közúti baleset okozása vétség miatt – 2023. április 20-ig a járművezetéstől eltiltotta.

Másnap a körzeti megbízottak a megyeszékhely belterületén, a Budapesti úton ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Ennél az esetnél is kiderült, hogy a sofőr annak ellenére ült volán mögé, hogy őt a Salgótarjáni Rendőrkapitányság 2022. január 10-ig jogerős határozatával szintén eltiltotta a járművezetéstől.

A hatóság tagjai a két férfit a rendőrkapitányságra előállították és kihallgatták őket. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a két férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát a napokban lezárták, és az ügyek iratait az ügyészségnek továbbították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában