ügyészség

2021.10.05. 11:01

Nagyszülei padlásán bujkált a rendőrök elől az ipolytarnóci trafikrabló

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 20 éves ipolytarnóci férfi ellen, aki két dohánybolt kirablása után egy padláson rejtőzött el a felelősségre vonás elől.

Nool

Forrás: police.hu

Az ügyészség közleménye szerint a férfi 2020. november 30. napján egy salgótarjáni dohányboltba ment, hogy az aznapi bevételt megszerezze. Egy szürke sapkát húzott, amin csak a szemei részére hagyott nyílásokat, valamint szájmaszkot is viselt. A dohánybolt alkalmazottjától kért egy doboz cigarettát, majd felszólította őt a pénztárgép tartalmának átadására.

Ezután az eladó ellenállása ellenére bement a pult mögé, a pénztárgépből kivett több mint harmincezer forint készpénzt, a pénztárfiókban maradt aprópénzt a földre borította. Hét doboz cigarettát is leemelt a polcokról, zsákmányát a ruházatába és a táskájába rejtette, majd elfutott, eközben kesztyűjét, a maszkot és a táskát szeméttárolókba dobta.

Fotó: police.hu

Korábban portálunk is beszámolt róla, hogy a férfi másnap egy Etesen működő trafikba ment rabolni. Arcát egy kendővel eltakarva, kesztyűt viselve kért három doboz cigarettát, majd amikor az eladó kitette a pultra az árukat, a vádlott a bevételt követelve kiabálni kezdett vele. Benyúlt az alkalmazottat védő plexifal mellett, és a nyitott pénztárgépből kivett 99 ezer forint készpénzt. A pénzzel és a kért cigarettákkal együtt futva elmenekült az üzlethelyiségből.

Fotó: police.hu

A második rablást követően a dohánybolt alkalmazottja a történteket bejelentette a rendőrségen, röviddel ezután a faluban egy rendőrjárőr felismerte a férfit, és megpróbálta intézkedés alá vonni őt, de a vádlott egy sűrű nádasba menekült. Ezt követően a férfi nagyszülője házának padlásán bújt el, de később feladta magát.

Az ügyészség vádiratában börtönbüntetés kiszabását, a férfi közügyek gyakorlásától való eltiltását, a korábbi, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását, vagyonelkobzás elrendelését, valamint közel 500 ezer forintnyi bűnügyi költség megfizettetését indítványozta. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában