vádemelés

2021.10.11. 09:28

Felfüggesztettre ítélnék a karancslapujtői férfit, aki karddal támadt haragosára

Vádat emeltek egy 43 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki látogatóját egy karddal sebesítette meg.

Nool

Forrás: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Ahogy arról korábban beszámoltunk, karddal támadt haragosára egy férfi Karancslapujtőn. A salgótarjáni rendőrök egy 43 éves karancslapujtői férfit állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként.

A Nógrád Megyei Főügyészség hétfőn megküldött közleményéből újabb részletek derültek ki a támadással kapcsolatban. A vád szerint a sértett 2021. március elején késő délután ittas állapotban kereste fel a vádlottat annak lakásán, ahol először a vádlott élettársával találkozott, akit szidalmazni kezdett.

Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Ez meghallva a házigazda magához vett egy 55 centiméter pengehosszúságú fanyelű díszkardot, azzal támadt a látogatóra. A megtámadott férfi hátrálni kezdett az utca irányába, kezét védekezésül maga elé tartva, miközben a vádlott több ütést mért a karddal a férfi karjára és oldalára, az ütések közben megvágta a bal kezének egyik ujját is.

A látogató a bántalmazás következtében a kezén könnyebb sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a támadó férfi által használt eszközre és a körülményekre, a súlyosabb sérülések elmaradása a véletlenen múlott.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádiratában végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze őt 13 380 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság jár el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában