rendőrkézen

2021.10.29. 10:00

Enyhe büntetéssel megúszta volna, súlyosbítást kértek a nógrádi erőszaktevőre

A Pásztói Járási Ügyészség súlyosabb ítéletet kér annak a 29 éves férfinek az ügyében, aki 2020. júliusában a sértett házába éjjel betörve követett el szexuális erőszakot.

Forrás: shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi egy Nógrád megyei településen 2020 júliusban egy éjszakáján bódult állapotban egy ablakon keresztül bejutott ismerőse házába, akiről tudta, hogy egyedül van otthon. A hálószoba ajtaját berúgta, bent az ágyban lévő nőre támadt, a nyakát megszorította.

Az erőszak és az emiatti félelem hatására a sértett védekezni alig tudott, de így is megpróbálta lerúgni magáról a vádlottat és meg is harapta, a férfi azonban az ellenállást leküzdve levetkőztette és megerőszakolta őt.

A Pásztói Járási Ügyészség a férfi ellen szexuális erőszak és éjjel, erőszakkal elkövetett magánlaksértés miatt emelt vádat. A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű, három felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt is álló vádlottat a bíróság 5 év fegyházbüntetésre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint elrendelte korábbi felfüggesztett szabadságvesztései végrehajtását.

A bódult állapotban történt elkövetés, a bűncselekmények halmazata, a vádlott büntetett előélete, valamint az, hogy a vádlott a bűncselekményeket három próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, olyan súlyosító körülmények, amelyeket az ügyészség álláspontja szerint a járásbíróság nem értékelt súlyuknak megfelelően, így kirívóan enyhe büntetést szabott ki.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést, a vádlottal szemben ugyanis 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, így a büntetés a tételkeret középmértékét sem éri el, holott azt a fellebbező ügyészség szerint meg kellene haladnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában