letartóztatták

2021.08.19. 09:31

Megrongálta a lábbilincsét, majd az erdőbe menekült a rendőrök elől a nógrádi férfi

Elrendelték annak a 25 éves, házi őrizetben lévő férfinek a letartóztatását, aki megrongálta a lábbilincsét, majd el akart menekülni a rendőrök elől.

Nool

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az ügy gyanúsítottja 2021. augusztus eleje óta bűnügyi felügyeletben volt. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei augusztus 13-án megjelentek a gyanúsított házánál, mert onnan a bűnügyi felügyelet alatt álló férfi elektronikus lábbilincsén történt rongálásáról jelzés érkezett.

A rendőrök megállapították, hogy a férfi lábbilincse fekete szigetelő szalaggal volt átkötözve. A szigetelő szalag eltávolítását követően a szíj ketté vált, leesett a férfi lábáról és vágás és rongálódás nyomai voltak rajta.

Az egyenruhások megkezdték a gyanúsított előállítását a rendőrségre, de ennek ellenszegült, a rendőrautóba nem akart beülni, közben folyamatosan ordított és a rokonait hívta segítségül, hogy el akarják őt vinni a rendőrök. A dulakodásban a 25 éves férfinak sikerült megszöknie a rendőröktől, elszaladt az ingatlan mellett lévő erdős terület irányába, de rövid idő alatt elfogták.

A bíróság az ügyész indítványára a bűnügyi felügyelet szabályainak súlyos megszegése miatt elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában