rendőrkézen

2021.08.31. 08:32

Már az ügyészségen a dejtári nő ügye, aki balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott

A rendőrök befejezték az eljárást a dejtári nő ellen.

Forrás: police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárást folytatott egy 21 éves nővel szemben, aki június 19-én dél körül a hugyagi autóbuszmegállóból személygépkocsival hirtelen balra kanyarodott, miközben az úttesten keresztbe fordult, és nem biztosított elsőbbséget az Őrhalom irányából érkező, Szécsény felé egyenesen közlekedő gépkocsi részére.

A vétlen sofőr az ütközés elkerülése érdekében balra kormányozta a járművet, majd az árokba sodródott. A férfi a baleset következtében megsérült.

Fotó: police.hu

A 21 éves nő észlelte, hogy a férfi a gépkocsival az árokba hajtott, azonban a helyszínről úgy ment tovább, hogy nem győződött meg arról, megsérült-e valaki, vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A rendőrök a nőt segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A felelőtlen sofőr ellen – mivel a buszöböl-várakozóhelyről úgy indult el, hogy nem biztosított elsőbbséget az úttesten közlekedő járművek részére, továbbá forgalomból kivont járművel közlekedett, ezzel megszegte a KRESZ rendelkezéseit és szabálysértést követett el – a hatóság külön szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Az ügyben a közlekedésrendészeti osztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat az illetékes ügyészségnek megküldték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában