közrend és a közbiztonság

2021.08.05. 09:24

Cél a biztonság: Bátonyterenye utcáin vadásznak a részegekre a nógrádi rendőrök

A bátonyterenyei rendőrök a polgármesteri hivatal közterület-felügyelőivel láttak el közös szolgálatot.

Forrás: Shutterstock

A police.hu tájékoztatása szerint a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai a napokban összehangolt akciót tartottak a helyi polgármesteri hivatal közterület-felügyelőivel a rendőrkapitányság illetékességi területén. A Bátonyterenye köztereit és a város környékét érintő ellenőrzés egyik kiemelt célja a közterületeken szeszes italt fogyasztók számának csökkentése, a közrend és a közbiztonság fenntartása.

A rendőrök a végrehajtott közúti ellenőrzések során nagy hangsúlyt fektettek a közlekedési balesetek megelőzése érdekében az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, a passzív biztonsági eszközök előírás szerinti használatának ellenőrzésére. Az egyenruhások felhívták a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét a sebességhatárok betartására.

Az ellenőrzés ideje alatt a rendőrök 11 sofőrrel szemben közigazgatási bírságot, 13 járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, valamint 2 személyt figyelmeztettek közterületen történő szeszes ital fogyasztása miatt.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság illetékességi területén a jövőben is folytatódnak az ilyen jellegű ellenőrzések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában