hamisítvány

2021.07.12. 11:22

Piacon vásárolt ukrán jogsival próbálta megvezetni a rendőröket a bátonyi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 54 éves bátonyterenyei férfival szemben, aki egy közúti ellenőrzés során hamis vezetői engedéllyel bukott le.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi érvényes jogosítvánnyal nem rendelkezett, ennek ellenére több alkalommal is vezetett a közúti forgalomban. A férfi hamis vezetői engedélyét 2019 augusztusában Budapesten az egyik VIII. kerületi piacon vásárolta meg. A nevére szóló, ukrán honosságú hamisítvány rossz minőségű anyagokból, kereskedelmi forgalomban is kapható nyomtatóval, a férfi által előzőleg átadott fényképpel és személyi adataival készült.

Ezt a hamis jogosítványt adta át az intézkedő rendőröknek a férfi 2021 februárjában egy közúti ellenőrzés során, azonban az egyenruhások felismerték a dokumentum hamisságát és eljárást indítottak ellene.

Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben pénzbüntetés kiszabását és a nyomozás során felmerült bűnügyi költségek megfizettetését indítványozta. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd döntést.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában