visszaeső

2021.07.20. 09:54

Motort akart, de csak két fej vöröshagymát sikerült ellopnia a bátonyi férfinek

A Salgótarjáni Járási Ügyészség két újabb betörés miatt emelt vádat egy 30 éves bátonyterenyei visszaeső férfi ellen.

Nool

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2019 májusában ittas állapotban egy garázssoron álló garázs tetőszerkezetét megbontva, a szigetelést átszakítva jutott be az építmény belsejébe, ahonnan két ütvefúrógépet és két csavarozógépet lopott el. A szerszámgépeket később 4 ezer forintért értékesítette.

2020 januárjában egy családi ház udvarára mászott be, majd az udvaron álló melléképület ajtaján lévő lakatot lefeszítve eltulajdonított egy segédmotorkerékpárt és egy motorkerékpár használaton kívüli motorblokkját, továbbá a ház pincéjéből két fej vöröshagymát is zsákmányolt. Távozása közben a sértett megzavarta őt, ezért a férfi a segédmotorkerékpárt és a motorblokkot hátrahagyva, a kerítésen átugorva elmenekült a két fej vöröshagymával.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádiratában a büntetett előéletű férfivel szemben börtönbüntetést, továbbá a garázsbetörés során okozott közel 300 ezer forintos kár megtéríttetését indítványozta.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában