kalandos szerelem

2021.07.06. 13:54

Hiányzott az élettársa: két autót is lopott Tarjánból, hogy hazajusson hozzá

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves körömi férfi ellen, akinek honvágya támadt, ezért egy közeli ház udvaráról két járművet is elkötött, hogy hazajuthasson.

Nool

Forrás: Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei férfi 2018. december 9-én munkavégzés céljából érkezett Salgótarjánba, ahol a munkáltatója a munka végeztével egy panzióban szállásolta el őt és munkatársait. A férfi 2018. december 11-én este élettársával beszélt telefonon, majd a hajnali órákban – mivel élettársa hiányzott neki és a szálláson nem érezte jól magát – úgy döntött, hogy hazatér Körömre – közölte az ügyészség.

Mint írják, ezt úgy akarta kivitelezni, hogy bement a szomszédos ingatlan nyitott udvarára, majd annak ellenére, hogy jogosítvánnyal nem rendelkezik és el is tiltották a vezetéstől, egy ott parkoló autót az utastérben megtalált kulccsal beindított és hazaindult. Ám nem jutott messzire, mivel néhány méter megtétele után az árokba hajtott.

A férfit még ez sem tántorította el céljától, így visszament a ház udvarára és egy tehergépkocsit is elkötött az abban hagyott kulccsal. Ezzel már Budapestig jutott, itt azonban az üzemanyag kifogyott, így a férfi a furgont hátrahagyta vonattal utazott haza. Arra a nyomozás során nem tudott magyarázatot adni, hogy Nógrád megyéből miért nem Borsod-Abaúj-Zemplén megye felé, hanem a főváros irányába vette az irányt – áll a közleményben.

A többszörös visszaeső férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat, melyben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bűnügyi költséget és a sértettnek okozott 700 ezer forint kárt fizesse meg.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában