rendőrkézen

2021.07.02. 07:58

Arcon ütötte a 12 éves gyereket, így szerezte meg a pénztárcát a rimóci betörő

A 19 éves férfi megütött egy 12 éves gyereket, és így vitte el a rimóci házból az értékeket.

Forrás: police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint a Szécsényi Rendőrkapitányság rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 19 éves rimóci lakos ellen.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A férfi június 30-án dél körül a nyitott ajtón át bement egy rimóci családi házba, majd a helyiségeket átkutatta. Az otthon tartózkodó 12 éves fiú a behatolót észlelte, majd hogy az értékeket óvja, a lakásban lévő pénztárcát magához vette és többször távozásra szólította fel a gyanúsítottat. A támadó a tárca megszerzése érdekében a gyermeket az arcán megütötte, és a pénztárcából pénzt, majd a lakásból egy doboz cigarettát, öngyújtót eltulajdonítva a helyszínről távozott.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A rendőrök a bejelentést követően két órán belül elfogták, előállították a helyi lakost, akit gyanúsítottként kihallgattak és őrizetbe vettek. A hatóság előterjesztést tett az illetékes ügyészégen a férfi letartóztatásának indítványozására.

 

Mit tegyünk ha betörőt észlelünk?

Ha idegen, gyanúsan viselkedő személyeket, autókat észlelünk környezetünkben feltétlen jegyezzük fel a gépkocsi rendszámát, illetve a gyanús alak/alakok személyleírását. Hívja a 112-es díjmentesen hívható segélyvonalat!

Az Országos Rendőr Főkapitányság további tanácsait, arról, hogy hogyan védhetjük meg otthonanink hivatalos oldalukon ismertetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában