betörő

2021.06.24. 10:35

Többször is lebukott a hétvégi házakra fókuszáló karancslapujtői betörő

A salgótarjáni nyomozók beazonosították és többrendbeli lopás kísérlet megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a 49 éves karancslapujtői férfit.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és kétrendbeli lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 49 éves karancslapujtői lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi tavaly december 29-én, a délutáni órákban Karancsalján egy ingatlan kerítésén átmászott, a melléképület bejárati ajtaját befeszítette, és onnan műszaki cikket, bontatlan alkoholos italt kísérelt meg eltulajdonítani. Cselekményét a bejelentő észlelte, ezért onnan nem lopott el semmit, a helyszínről elszaladt.

A gyanúsított szintén szintén december végén Salgótarjánban egy hétvégi házat, illetve a mellette álló fészert akarta erőszakkal kinyitni. A fészerbe bejutott, de onnan nem tulajdonított el semmit. Pár nappal később a férfi egy karancsaljai hétvégi ház zsalugáterét feszegette, valamint a mögötte lévő pincelejáró ajtaján a lakatot is le akarta fűrészelni, de cselekménye közben ismét megzavarták.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a széleskörű adatgyűjtés eredményeképp a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit beazonosították június 23-án előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában