ítélethozatal

2021.06.30. 20:38

Tárgyalás nélkül hoztak ítéletet: komoly büntetés vár a karancskeszi buszos ámokfutóra

A Salgótarjáni Járásbíróság tárgyalás nélkül hozott ítéletet a 18 éves karancskeszi lány ügyében, aki „buliból” részegen ellopott egy út szélén parkoló buszt Mátraterenyéről. A kiruccanásnak nem lett jó vége.

Nool

Forrás: police.hu

A Salgótarjáni Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, halmazati büntetésül – hat hónap, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki a 18 éves karancskeszi lánnyal szemben jármű önkényes elvételének bűntette, rongálás vétsége, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt – számolt be róla a napokban a Balassagyarmati Törvényszék hivatalos internetes oldalán. Hozzátették: a bíróság végzése jogerős.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a lány 2020. április 12-én, az éjjeli órákban, Mátraterenyén a Volánbusz Zrt. tulajdonát képező Rába gyártmányú autóbusz első ajtajának üvegét egy betondarabbal betörte, majd bemászott a járműbe, a benne lévő indítókulcs elfordításával pedig beindította azt, és elindult az autóbusszal, azonban pár méter megtétele után a motor lefulladt – közölte a Balassagyarmati Törvényszék.

Hozzátették: a 17 éves lány részegen vezette a járművet, akinek a szervezetében levő alkohol közepes fokú alkoholos befolyásoltságot idézett elő.

https://www.nool.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ittasan-jogositvany-nelkul-kotott-el-egy-buszt-a-17-eves-karancskeszi-lany-3148185/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában