bomba

2021.06.23. 11:18

Szabadságvesztés várhat a bombariadóval fenyegetőző hajléktalan nógrádi férfire

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy 42 éves hajléktalan férfi ellen, aki a salgótarjáni rendőrkapitányság épületének felrobbantásával fenyegetőzve próbált meg rendőri intézkedést kikényszeríteni a vele haragban lévő sógornőjével szemben.

terror

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádlott Salgótarjánban együtt lakott testvérével és annak családjával. Italozó és szerhasználó életvitele miatt megromlott velük, különösen a sógornőjével a kapcsolata, ezért el is kellett hagynia az ingatlant.

A hajléktalanná vált férfi tavaly szeptemberben saját mobiltelefonján betelefonált a rendőrség központi számára, és a diszpécsernek előadta, hogy amennyiben a rokonaival szemben nem intézkednek, úgy felrobbantja a salgótarjáni rendőrkapitányság épületét. A rendőrségi épületet a tűzszerészek átvizsgálták, bombát nem találtak.

A Nógrád Megyei Főügyészség vádiratában terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt a visszaeső vádlottal szemben szabadságvesztés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság a 280 ezer forintot meghaladó összegű bűnügyi költséget is fizettesse meg vele. Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék hoz döntést.

Borítóképünk illusztráció!

Címkék#Bombariadó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában